13:00

Referat: Sjöbo IF - AIF Barrikaden

Jag var inte själv närvarande utan detta är vad jag fått berättat för mig.

Startelva: Buzz – Chanon, Viktor T, Markus Ah, Husse – ”Hans” – Lamin, Pontus, Tristan Uhno (ny spelare), Oskar W – Axel N

Avbytare var Alexander som spelade sista halvtimmen som högerback, Simon som spelade sista knappa halvtimmen som vänsterback och Mohammed Ali som spelade sista 20-25 som innermittfältare.

Sjöbo gjorde mål redan efter cirka 45 sekunder. Därefter hade de två riktigt bra lägen att öka på sin ledning. Istället kvitterade vi genom Lamin efter assist från Hans. Därefter återtog Sjöbo relativt snart ledningen när en brytning fick en olycklig riktning och gick in i vårt eget mål utan chans för Buzz. Därefter gick Sjöbo fram till 4-1 i paus i en halvlek där vårt defensiva spel över hela banan var en katastrof vilket förstås delvis har sin förklaring i att vi hade flera nya/nästan nya med i dagens lag och att flera av de andra spelade i ovana positioner. Sjöbo var i alla fall klart bättre än vi, hade bättre spel och fler chanser även om också vi hade en del. Det närmaste ett andra mål vi kom var ett ribbskott från Hans från jättelångt håll.

I andra halvlek gick vi över till 4-4-2 (där vi flyttade upp Lamin på topp bredvid Axel och flyttade ut Hans på högerkanten) och det var väl en av förklaringarna till att allt blev så väldigt mycket bättre i andra men att spelarna började känna varann bättre och känna sig mer bekväma i nya positioner efterhand spelade säkert också in. Nu var vi det klart bättre läge och vi gjorde också andra halvleks enda mål genom Axel efter assist från Hans..